mbbyhdistys@gmail.com

Yhdistys

Suomen MBB-yhdistys ry:n tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia ja omaa kasvua tuomalla MBB-menetelmää suomalaisten arjen työkaluksi. Yhdistys toimii yhteistyöverkostona ja tukena kaikille MBB:stä kiinnostuneille ja sitä työssään käyttäville. Se edistää MBB:n tunnettavuutta, käyttöä, soveltamista, kehittämistä, tutkimusta ja koulutusta yhteistyössä muiden toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

forest view

Suomen MBB-yhdistys ry:n perustamiskokous pidettiin 8.9.2015. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistys-rekisteriin se merkittiin 27.10.2015. Perustamiskokousta edelsi pienen ryhmän omaehtoinen opiskelu Come to Your Senses – kirjan pohjalta vuodesta 2012 alkaen. Opiskelun aikana ryhmä loi yhteistyösuhteita ja pohjan MBB:n leviämisellle Suomessa. Tuolloin kutsuttiin myös menetelmän kehittäjä psykiatri ja psykoanalyytikko Stanley H. Block vierailulle Suomeen v. 2013. Hänen vierailunsa jälkeen alkoi systemaattinen MBB-menetelmän koulutus Suomen Mielenterveysseuran järjestämänä. Aluksi koulutuksessa käytettiin I-System Inc:in kouluttajia, mutta syksystä 2015 koulutus on toteutettu suomalaisten kouluttajien voimin. MBB-menetelmään kouluttautuneet, sertifioituneet, koulutuksessa olevat ja MBB:n käytöstä muuten kiinnostuneet kokivat tarvitsevansa yhteistä keskustelu- ja vertaistukifoorumia. Tästä tarpeesta syntyi suomen MBB-yhditys ry.

Jäseneksi yhdistykseen

Yhdistyksen tehtävät

Yhdistyksen jäseneksi voivat hakeutua MBB:stä kiinnostuneet, jotka hyväksyvät yhdistyksen säännöt ja eettisen
säännöstön. Hallitus hyväksyy jäsenet.

• toimia suomalaisena yhteistyöverkostona MBB-menetelmän käytössä, tutkimuksessa ja kouluttamisessa
  • edistää MBB-menetelmän tunnettavuutta, leviämistä ja soveltamista
  • toimia yhteistyössä Suomen mielenterveysseuran, yhdysvaltalaisen MBB instituutin kanssa sekä muiden toimijoiden kanssa
  • tukea jäseniään menetelmän käyttöön liittyvissä ammatillisissa kysymyksissä