Syksyn addiktio- ja uniseminaarit 23.9-27.9.2019

Mind-Body Bridging: Riippuvuuksien hoidon teoriaa ja käytäntöä 23.9.-25.9.2019

Tässä kolmipäiväisessä seminaarissa opiskellaan Mind-Body Bridging -terapian ja Mind-Body Bridging (MBB) -tekniikoiden sovelluksia riippuvuuksien hoitoon ja kuntoutumisen edistämiseen.  MBB- harjoitukset sisältävät läsnäolevan, havainnoivan kehotietoisuuden sekä ajatusten ja tunteiden tunnistamisen taitojen harjoittelua. Lisäksi opitaan ymmärtämään paremmin toimintahäiriöisten keho-mielitilojen taustalla vaikuttavia psyykkisiä mekanismeja, jotka aiheuttavat addiktiivista käyttäytymistä. 

Tavoite 1: Opitaan Mind-Body Bridgingin eksistentiaalis-psykodynaaminen perusta, joka ohjaa MBB:n käyttöä riippuvuuksien hoidossa. 

Tavoite 2: Opitaan, kuinka Mind-Body Bridging -terapia voi toimia hyödyllisenä lisänä perinteisempien riippuvuuksien hoito- ja kuntoutusohjelmien rinnalla. 

Tavoite 3: Opitaan, kuinka MBB-taitoja voidaan käyttää retkahdusten estämisessä ja kuinka kyseisten taitojen käyttö voi auttaa toipumiskeskeisen elämäntavan omaksumisessa. 

Seminaarit järjestetään yhteistyössä Mieli Suomen Mielenterveys ry:n (Mielenterveysseura) ja MBB-yhdistyksen kanssa. Molemmat seminaarit tulkataan suomeksi. Koulutuspaikkana Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, 00 270 Helsinki. Lisätietoja alla olevan linkin kautta.

https://mieli.fi/fi/tapahtumat/addiktio-ja-uniseminaarit-syksyll%C3%A4-2019-helsingiss%C3%A4

Osallitumismaksut: Addiktioseminaari 620€, Uniseminaari 420 €, molemmat yht. 890€. Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta suoraan Mieli Suomen Mielenterveys ry:n koulutuskeskukseen viimeistään 22.8. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/648f92b9-294b-480c-ba4d-d0fc229ab1e3?displayId=Fin1704371

Esittely: Guy du Plessis on suorittanut Psykologian maisteritutkinnon Etelä-Afrikan Yliopistossa ja hän toimii tutkimusasiantuntijana Utahin valtionyliopiston I-System Instituutissa (I-System Institute for Transdisciplinary Studies at Utah State University). Hän on työskennellyt mielenterveystyön kentällä yli 19 vuoden ajan riippuvuuksien hoidon asiantuntijana, ohjelma- ja kliinisenä johtajana, ohjelman kehittäjänä, kouluttajana, tieteentekijänä ja tutkijana. Hän on kirjoittanut teokset:  “An Integral Guide to Recovery: Twelve Steps and Beyond”, “An Integral Foundation for Addiction: Beyond the Biopsychosocial Model” ja hän on ollut mukana kirjoittamassa teosta “Mind-Body Workbook for Addiction: Effective Tools for Relapse Prevention and Recovery”. Hän on myös julkaissut lukuisia tieteellisiä artikkeleita riippuvuuksien hoidon ja tutkimuksen alueelta sekä teoreettisesta psykologiasta ja filosofiasta. 

Lisätietoja seminaarista: hanna.rauanheimo@mieli.fi

Mind-Body Bridging sovellus unen ja nukkumisen parantamiseen 26.9-27.9.2019

Tässä kaksipäiväisessä seminaarissa opitaan mitenMind-Body Bridging -terapiaa ja Mind-Body Bridging (MBB) -tekniikoita sovelletaan unihäiriöiden hoitoon ja nukkumisen parantamiseen. MBB-harjoitukset sisältävät läsnäolevan, havainnoivan kehotietoisuuden sekä ajatusten ja tunteiden tunnistamisen taitojen harjoittelua. Lisäksi opitaan ymmärtämään paremmin levollista nukkumista häiritsevien keho-mielitilojen taustalla vaikuttavia psyykkisiä mekanismeja.   

Tavoite 1: Opitaan, kuinka tietyt huonosti toimivat mieli-kehotilat häiritsevät nukkumista. 

Tavoite 2: Opitaan, kuinka Mind-Body Bridging -terapia voi olla hyödyllinen lisä perinteisempien unihäiriöiden hoitomuotojen rinnalla. 

Tavoite 3: Opitaan, kuinka MBB-taidot voivat edistää palauttavaa unta ja nukkumista.  

Lisätietoja alla olevan linkin kautta: 

https://mieli.fi/fi/tapahtumat/addiktio-ja-uniseminaarit-syksyll%C3%A4-2019-helsingiss%C3%A4

Osallitumismaksut: Uniseminaari 420 €, Addiktioseminaari 620 €, molemmat yhdessä 890€.

Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta suoraan Mieli Suomen Mielenterveys ry:n koulutuskeskukseen viimeistään 22.8. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/648f92b9-294b-480c-ba4d-d0fc229ab1e3?displayId=Fin1704371

Lisätietoja seminaarista: hanna.rauanheimo@mieli.fi

Molemmat seminaarit järjestetään yhteistyössä Mieli Suomen Mielenterveys ry:n (Mielenterveysseura) ja MBB-yhdistyksen kanssa. Molemmat seminaarit tulkataan suomeksi. Koulutuspaikkana Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, 00 270 Helsinki.

Esittely: Kevin Webb on kliininen sosiaalityöntekijä, jolla on yli 30 vuoden kokemus vammaistyöstä, käyttäytymisen ohjaamisesta ja mielenterveystyöstä, perheväkivaltatyöstä, riippuvuuksien ja päihteiden väärinkäytön hoidosta, lastensuojelutyöstä sekä yli 25 vuoden kokemus kliinisen asiantuntijan työstä sekä lapsi- ja perheterapiatyöstä. Kevin on suorittanut psykologian kandidaatin tutkinnon Brigham Young yliopistossa, sosiaalityön maisteritutkinnon Utahin yliopistossa ja hän on myös sertifioitu Mind-Body Bridging -terapeutti. Hän on kouluttanut MBB:tä kliinikoille eri puolilla maailmaa mm USA:ssa, Kanadassa, Macaussa, Britanniassa, Puolassa, Sveitsissä, Etelä-Afrikassa ja Suomessa.  Vuodesta 2007 lähtien hän on toiminut MBB-terapiakoulutuksen ja sertifioinnin ammatillisten kriteerien komitean jäsenenä (the Board of Professional Standards for MBB Therapy training and certification). Utahin valtionyliopiston I-System Instituutin apulaisjohtajana hänen intohimonaan on auttaa toisia oppimaan ja hallitsemaan I-Systeemi -mallia ja MBB:tä!